sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kitchen's makeover


Talon huoneiden esittelyssä olisi nyt keittiön vuoro. Pienen vanhan talon pieni keittiö oli melko suloinen tapaus, kun ostimme talon. Keittiön kaapit olivat talon pojan tekemät sellaisilla mitoilla, kuin seinälle mahtui. Talokauppaan ei kuulunut mitään kodinkoneita. Iloinen yllätys oli vanha Högfors, joka oli jätetty paikoilleen vaikka talon kaikki kuorimuurit oli purettu.

It is time to present our kitchen. Since our house is small and old, so is the kitchen.  The cabinets were made by owners son to the actual measures that fitted the narrow walls. The deal included no machinery. A pleasent surprise was old wood stove that had survived renovations in the 70's.


Monta pitkää päivää purettiin vanhoja kalusteita, tapetteja ja muovimattoja. Ihana astiakaappi keittiön nurkassa sai tietenkin jäädä paikoilleen.

It took us many days to remove old cabinets, wallpapers and plastic carpets. The lovely dish cabinet was saved, of course.


Päädyimme muutamasta vaihtoehdosta tilaamaan Petra-keittiön. Palvelu oli ensiluokkaista, voin suositella Petra-keittiöitä kaikille! He ottivat hienosti huomioon toiveemme ja pienen tilan asettamat vaatimukset. Remonttimies oli hätää kärsimässä kierojen seinien ja lattioiden kanssa. Ratkaisuna oli antaa talon olla sellainen kuin on, ja ottaa kalusteiden sokkelista tarvittaessa pois ylimääräiset.

The walls and floors are not straight at all but we decided to let them remain as they are and instead sawed pieces of cabinets away when necessary.Ja onhan se ihana keittiö! Kaikki on askeleen tai kahden ulottuvilla, säilytystilaa on tarpeeksi ja kodinkoneet mieleiset. Baaritiskillä on kiva istua kavereiden kanssa ja syödä aamupalaa. Varsinainen ruokapöytä meillä on ruokailuhuoneessa erikseen. Puuhellaa käytämme talvella aktiivisesti lämmitykseen.

And I absolutely love it! Everything can be reached with one or two steps (important if you are this short!), there is enough room for storage and the machinery works great. The bar desk has proven to be handy when eating breakfast or having a cup of coffee with friends. We have a separate dining room. The wood stove is used a lot during winter.


Huomatkaa uudet turkoosit leivänpaahdin ja vedenkeitin! Ne ovat ehkä liian suloiset! En tiedä mitä tekisin toisin, jos nyt aloittaisin remontin uudelleen. Ehkä valitsisin vaaleammat keittiön kaapit ja tasot tuomaan avaruutta. Toisaalta nämä nykyiset ovat kissojen tahmatassujen kanssa ehdottoman hyvät. Laminaattilattiakaan ei ole mennyt miksikään kissojen raveista. Siinäkin on siis puolensa, vaikka sitä niin usein moititaan. Voisin vaikka mennä keittämään lisää teetä! :)

Did you see my new tea kettle and toaster? Aren't they the cutest! I don't know what I would change if I started the renovation over. Perhaps I would choose lighter colour to the cabinets. On the other hand these have worked great with kitty paw prints, as has the laminated floor. Perhaps I go and have another cup of tea. :)

6 kommenttia:

Suvi M kirjoitti...

Teillä on ihan söpöin keittiö <3 Ja on ihana tuo vedenkeitin!

JenniH kirjoitti...

Suvi M: Niinpä! <3

Serayna kirjoitti...

Hyvältä näyttää!

JenniH kirjoitti...

Serayna: minäkin niin tykkään tästä pikku kyökistä! <3

Rimma kirjoitti...

Tosi kaunis keittiö (: Ottaisin itsellekin ja oon niin kateellinen tuosta puuhellasta!

JenniH kirjoitti...

Rimma: Kiitos, tosi kiva kuulla! Puuhella on todellista luksusta, olen niin onnellinen, että se on säästynyt remonteissa.