keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Strawberry cheese cake

On se julmaa, kun leipoo niin hyvää kakkua, että ystävät eivät lakkaa kärttämästä reseptiä ennen kuin se on blogissa. Joten nyt se on! Että riittää se huutelu! Ja katsokaakin, että laitatte kiitosta kommenttilootaan! :D

It is so cruel that when one happens to bake a good cake, they won't stop begging for the receipt. So here it is and you can stop bargaining! And make sure to leave a thank you in comment box! :D






Leivoin tätä mansikkajuustokakkua mieheni syntymäpäiville. Kaikki meni formuloita katsoessa eikä muruakaan jäänyt iltapalalle. Oma kakkupalani kippasi kyljelleen, enkä kuulemma pääse uusiin naimisiin. No, kun pääsisi sen ensimmäisen kerran ensiksi! Ihan uhalla laitan myös bonus-Kallen mukaan, omaksi ilokseni jos en muuta. Uusi kakkulautanen kyllä pitäisi ostaa rikkoutuneen tilalle. :)

I baked this strawberry cheese cake for my fiance's birthday. We ate it all up during F1 Shanghai GP and there was  no one crumble left for evening. My bite of cake fell down to one side and according to Finnish folk tale I will never get to be married again. Well, if I only could get the first time first! And I even add bonus-cat Kalle here, just for my own pleasure. Need to buy new cake saucer to replace the one that got broken. :)





Resepti on muunnelma Ullan Unelmia -blogin superminttuisesta kakusta. Kakku on tällaisenaan gluteeniton ja laktoositon. Muista keittiön ja leivontavälineiden kokonaisvaltainen puhtaus, jos leivot gluteenitonta kodissa, jossa muutoin käytetään gluteenia sisältäviä tuotteita. Kokeile rohkeasti omia muunnelmiasi!

Mansikkajuustokakku

pohja: 
450 g (3 pakettia) Semperin Kola-keksejä
150 g (laktoositonta) voita

täyte:
4 dl (laktoositonta) vispikermaa
400 g (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
20 g pakastekuivattuja mansikoita
100 g maidotonta tummaa appelsiinisuklaata
8 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

päälle:
400 g pakastemansikoita (tai omasta pakastimesta löytyvä pussillinen, omani ovat aika isoja)
3 liivatelehteä

Valmista ensin pohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan vuoan pohjalle. Murenna keksit ja sekoita niihin sula voi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa veitsellä sopivan kokoisiksi muruiksi. Pieni pakastekuivattuja mansikoita tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita ensiksi tuorejuusto ja sitten suklaa ja mansikat kermavaahtoon. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivatteet täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli.

Valmista sitten kiillekerros. Ota pakastemansikat sulamaan hyvissä ajoin tai sulata ne mikrossa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota talteen noin 2 dl mansikoiden sulamismehua. Asettele kokonaiset mansikat kakun päälle. Kuumenna 1 dl mansikkamehua mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma mansikkamehu. Kaada joukkoon loppu mehu. Tämä siksi, ettei kiille ole liian kuumaa, kun se kaadetaan kakun päälle. Kaada kiille tasaisesti mansikoiden päälle. Nosta kakku vielä jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

HUOM! Itselläni tuli tämän reseptin mukaisesti 24 cm kakkuvuoka aivan piripintaan täyteen, joten kannattaa nostaa kakkua varovaisesti, ettei kiille läiky reunoilta yli. :)

3 kommenttia:

Pikku myy :D kirjoitti...

Hih hih :) Nam nam :D

SuviM kirjoitti...

Kiitos:) Mutta mistä nuita pakastekuivattuja mansikoita saa?:o Ei ole koskaan tullut kaupassa vastaan.

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Pikku myy: siitä vaan leipomaan! :)

SuviM: Ole hyvä! :) Itse ostin pakastekuivatut mansikat Prisman kuivahedelmähyllystä. Eli samasta paikasta, missä on taatelit, luumut ja pähkinäsekoitukset. Toivottavasti löytyy! :)