lauantai 21. kesäkuuta 2014

Meidän juhannus


Hei kaikki ihanat!


Hyvää juhannusta itse kullekin! En saanut eilen nettiongelmien takia ladattua teille juhannusterveisiä, mutta nyt saattekin sitten suoraan kollaasin meidän juhannuksen vietosta. Onneksi kulta on kärsivällinen ja jaksoi vääntää koneen kanssa niin, että pääsin taas langoille. (Kiitos, mussu! <3)  

Meidän juhannuksen vietto alkoi aamulla mustan taivaan, kaatosateen ja raekuuron kera. Siitä sitten onneksi siivoiluiden jälkeen alkoi taivas kirkastua ja siinä vaiheessa, kun ruokaa kannettiin terassin pöydälle, paistoi aurinko jo täydeltä terältä. Mitä ihanin juhannus taas rakkaiden ystävien kanssa. :)Meidän juhannuskemuissa on tapana pitää nyyttärit eli jokainen tuo pöytään jotakin. Saadaan aikaiseksi yleensä aivan valtava buffetti, joka on paljon monipuolisempi kuin yksistään kasattu juhannusruoka. Tänä vuonna meillä oli tällainen juhannusmenu:

Alkupalapöytä
Vihreää salaattia
Mungpapu-salaattia
Marinoitua punasipulia
Patonkia ja levitettä
Sipsejä ja dippejä

Grillistä
Kesäkurpitsaa oliiviöljyn ja pippurin kera
Maissintähkiä
Ananasta
Halloumia
Makkaralajitelma
Tulisia kyljyksiä
(Jonoon jäivät vielä pihvit ja kanankoivet...)

Jälkiruokapöytä
Daim-suklaamuffinsseja
Raparperi-valkosuklaapiirakkaa
Brie-mansikkakakku
Grillatut persikat ja mascarpone-vaahto
Vaahtokarkit
Karkkilajitelma

Reseptejä lienee tulossa... :)

Kyllä oli kivaa, vaikka arveltiin vähän, että jokohan me ollaan tulossa vanhoiksi, kun ei jaksettu syödä läheskään kaikkea mitä oli tarjolla. :) Mölkkykalikka oli hukassa, joten iskettiin korttia ja kasattiin Bandua. Sauna oli kuumana monta kierrosta ja yön kylmyys ajoi meidät villasukkiin ja viltin mutkaan nopeammin kuin uskottiinkaan. Ei ehkä perinteinen keskikesän juhlan keli, mutta ainakin ikimuistoinen!

Nyt aion oikaista itseni takaisin sohvalle kullan kainaloon. Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille! :)

We had a midsummer evening feast with nearest and dearest. Couldn't eat all what was on the buffet table - are we getting old? :) Have a great weekend, everybody! :)

Ei kommentteja: