maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen kootut

Mainiota maanantaita!

Alkaa pikkuhiljaa olla taannoinen hartiakramppi selätetty, niin alkaa blogikin päivittyä taas normaaliin tahtiin. :) Haluan palata vielä hetkeksi pääsiäistunnelmiin ja jakaa teille yhden herkkureseptin! 

Mellow Monday! Since I'm slowly recovering from my shoulder cramp the other week, the blog is being updated as usual, too. :) I want to share you bits and bites of our Easter. :)




Pääsiäisen ihana harmaus. Se tunne, kun on matkalla kotiin ja tietää, että saa luvan kanssa kääriytyä viltteihin ja vain neuloa ja virkata päivät pääksytysten (ai mistäköhän se kramppi tuli...).

Love the greyness of Easter. That lovely promise that it is OK just to cuddle up and knit and crochet all day long. (Wonder where I got that cramp...)




Herkkuja ja kahvia kaksin käsin. Vaikka niitä oli kauhea kasa jo alkuunsa, piti niitä hakea jo lauantaina lisää! Lisäksi ihania auringonnousuja ja aikaisia aamuja. Miten lomalla jaksaa aina herätä mutta arkena ei? :)

Treats and sweets as much as you can eat. Those early mornings and beautiful sunrises. I always wake up early during holidays but never on regular mornings.




Kierros pääsiäiskokoilla, kylmää oli! Bongattiin peräti seitsemän eri kokkoa. Kylän pääkokkokin savusi oikein komeasti. :)

Tour de Easter bonfires. We spotted total of seven bonfires! It was SUPER cold! The main bonfire of my home city did smoke very properly. :)





Juhlittiin kahdet eri synttärit ja niiden kunniaksi leivoin tämän herkullisen pääsiäiskakun. Kakku on maidoton ja gluteeniton. :)

I baked this super good Easter cheese cake to celebrate two birthday parties. :)

Pääsiäisen muka-juustokakku

pohja:
450 g (3 pakettia) Semperin Kola-keksejä
150 g margariinia (tarkista, että on varmasti maidotonta!)

täyte:
4 dl soija-vispikermaa
400 g maustamatonta Tofutti-soijalevitettä     
1 dl sokeria
100 g maidotonta tummaa appelsiinisuklaata
1 tölkki persikanpuolikkaita mehussa
8 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

päälle:
1 tölkki persikanpuolikkaita mehussa
persikkatölkin mehu
3 liivatelehteä

Valmista ensin pohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan vuoan pohjalle. Murenna keksit ja sekoita niihin sula margariini. Painele muruseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa veitsellä sopivan kokoisiksi muruiksi. Pilko persikanpuolikkaat. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon ensiksi soijalevite, sitten suklaa ja persikat. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivatteet täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli.

Valmista sitten kiillekerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota talteen noin 2 dl persikkamehua. Viipaloi persikat ja asettele ne kakun päälle. Kuumenna 1 dl persikkamehua mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma persikkamehu. Kaada joukkoon loppu mehu. Tämä siksi, ettei kiille ole liian kuumaa, kun se kaadetaan kakun päälle. Kaada kiille tasaisesti persikoiden päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta se vielä jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.


HUOM! Itselläni tuli tämän reseptin mukaisesti 24 cm kakkuvuoka aivan piripintaan täyteen, joten kannattaa nostaa kakkua varovaisesti, ettei kiille läiky reunoilta yli. :) (Huomatkaa myös suojakelmun jättämä kuvio kakun päällä!  :) )


Ei kommentteja: