torstai 5. huhtikuuta 2012

Koska olet niin kulta


Rakkaani toi minulle töistä tullessaan kauniin orkidean, Aphrodite-lajikkeen. "Koska olet niin kulta." Niin kaunis ja hentoinen, erikoisen värinen. Tällaisista yllättävistä pienistä muistamisista tulee niin lämmin ja rakastettu olo. Voi, kun saisin sen pysymään hengissä. Orkideoiden pito on vaikeinta, mitä tiedän. Ja jostain syystä ne ovat myös kissojen lempikukkia! Niiden päällä on erityisen mukava pomppia. Nostin kaunokaisen keittiön ylimmälle hyllylle ja se on menestynyt hienosti ainakin toistaiseksi. Antakaa jotain kikkakakkosia takataskusta, jos olette saaneet orkidean menestymään ja kukkimaan uudelleen!


Mitä tehdä kullalle, joka oli niin kulta, että toi kukkia? Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, joten toimi näin:

1. Tee herkulliset voileivät itse leipomistasi sämpylöistä (laitan reseptiä viikonloppuna)
2. Koristele paprikalla (anna hänelle ne, joihin tuli parhaat sydämet)


3. Valmista herkullinen ja mausteinen latte: hauduta pressopannullinen tummaa espressoa, mausta fariinisokerilla, kanelilla ja neilikalla. Vaahdota noin desi täysmaitoa kattilassa: anna maidolle vähän lämpöä, lisää noin ruokalusikallinen sokeria ja vatkaa käsin vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Kaada lämmin maito kahvin päälle ja lusikoi lopuksi vaahto mukeihin.


4. Leivo jotain nopeaa, kivaa herkkua. Itse päädyin kaurapeltiin:

100 g voita
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
(1 raastettu sitruunankuori ja puolikkaan sitruunan mehu)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita. Lisää munat. Jos sinulla on aikaa ja viitseliäisyyttä, nostele taikina nokareina pellille ja tee keksejä. Jos haluat mättöä (kuten minä), kippaa taikina pellille ja levitä tasaiseksi. Paista 200 asteessa; keksjä noin 5 minuuttia ja peltiä noin 10-15 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.



5. Kutsu kulta keittiöön ja nautiskele hänen hämmästyneestä katseestaan, kun onnistuit yllättämään hänet yhtä hyvin, kuin hän sinut aiemmin.

Ei kommentteja: