keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Askarteluinspiraatiota
Lupasin kirjoitella lauantaisesta Askartelumeri-tapahtumasta enemmän myöhemmin, joten täältä pesee. :)

Olin iloisesti yllättynyt tapahtuman monipuolisuudesta ja paikalla olevien myyjien määrästä. Toisaalta minulla ei ollutkaan mitään ennakkokäsitystä, millainen tapahtuma tulisi olemaan. Paikalla oli siis toinen toistaan houkuttelevampia myyntipöytiä, havainnollisia työnäytöksiä ja avuliaita myyjiä. Tuli siellä törmättyä tuttuihinkin, ainakin Askartelunurkan Ina oli paikalla.

Erityisesti tykkäsin Korttipaja SannaS:n demosta, jossa esiteltiin Distress Stain -musteen käyttöä. Muissakin demoissa leimailtiin ja käytettiin leimamusteita luovasti. Milloinkahan sitä itse uskaltaisi alkaa leimailla ja korostamaan musteella kuvia? Ehkä nostan nuo tekniikat liian korkealle jalustalle, ainakin Sanna sai leimailun näyttämään niin helpolta ja hauskalta!

Semmoista voisin vinkkailla tapahtuman järjestäjille, että toivottavasti tämän tai jonkin toisen tapahtuman yhteyteen saataisiin myös askartelupäivä Pohjanmaan alueen korttiaskartelijoille ja skräppääjille. Eli omat kamat mukaan, kauppiaat paikalle ja sekaan vaan inspiroitumaan! Olisiko alueella harrastajia tarpeeksi?

Toki jotain tarttui käteenkin, nimittäin Stamperian decoupage-papereita ja -liimaa IlonaDecolta, erilaisia metallikoristeita TaavaNaiselta sekä enjoy-nauha Bellesiltä. Paljon muutakin ihanaa olisi ollut tarjolla, mm. Heinikan ihanat nauhavalikoimat ja Kivan Tähäre -putiikin Bildmålarna-leimasimet. Voi hyvänen aika, voiko jotain noin suloista ollakaan?!


Uusia tarvikkeita piti tietenkin päästä heti kokeilemaan ja tein Papermanian Bare Nesting Boxes -setistä kaksi aarrelaatikkoa. Stamperian riisipaperi käyttäytyi kuin unelma: kestää vetämistä, nostamista ja siirtämistä myös kosteana! Sitä vastoin itse laatikoihin en ole kovin tyytyväinen: kansi ja purkki olivat niin naftisti mitoitetut, ettei niitä meinannut edes saada auki!

Tarrakirjaimet: Authentique Paper Petite Type Circle & Cosmo Cricket Tiny Type; Puolihelmet: Artemio; Silkkinauha: nimetön (Paperinauhasta); Decoupage-paperi ja -liima: Stamperia; Akryylimaali: Traditional Craft Paint by Panduro; Kimalleliima: Tiimari

Olen varsin noviisi, nyt vasta ostin oman decoupage-liiman, mutta voin sanoa, että on todella koukuttava tämä decoupage-maailma. Tulen varmasti jatkossa tekemään paljon enemmän näitä juttuja. Alla on kuva toissajouluisista tulitikkuaskeista, joilla harjoittelin decoupage-tekniikkaa ensimmäistä kertaa.


Myös metallikoristeita halusin heti kokeilla ja tekaisin syntymäpäiväkortin samaiselle 30 vuotta täyttävälle ystävälleni, jonka kanssa lauantaina juhlittiin.


Korttipohja: Papicolor; Paperi: nimetön (Paperinauhasta); Kakkupaperi: äidiltä; Kuva: Studio Light Romantic Pictures; Kukat: Prima Essentials #9 Fairy Flora; Tiketti: Tim Holtz Idea-ology; Haaraniitit: Papermania Pearl Brads; Metallisydän: nimetön (TaavaNaiselta); Puolihelmet: Artemio; Heteet: Tiimari; Numerot: Pink Paislee Cardstock Alphabets; Juuttinaru: kätköistä; Pitsistanssi: Xcut 4 cm border punch


4 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Jäinkin jo odottamaan että koska tästä askertelumerestä kuullaan. On kyllä tosi kivan kuuloinen tapahtuma, en ymmärrä kuin tällä suunnalla ei koskaan järjestetä mitään tuollaista. Munkin on ollut jo pitkään tarkoitus kokeilla tuota decoupage-tekniikkaa, mutta joska sitä nyt viimeinkin saisi aikaiseksi..

Ina kirjoitti...

Tulinkin heti vastavierailulle, ihania valokuvia sinulla blogissasi... Paperinauha järjestää askarteluiltoja ja lauantaita, http://www.paperinauha.fi/askarteluillat-i-14.html, Vaasasta voisi ehtiä joku arki-iltakin tai sitten varata lauantain askartelulle. Siellä voit tutustua myös leimailuun...

SannaS kirjoitti...

kiva kun piipahdit blogissani ja kiitos myös kauniista sanoistasi!! =)

leimailu on helppoa, ja hauskaa...ja niitähän sen pitää ollakin että harrastus olisi rakas...rohkeasti vaan testailemaan!! =)

UPEASTI tuunatut nuo aarrelaatikot, WAU!!! ja huiman kaunis kortti!! =)

JenniH kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista!

Emilia: Aina varmaan tarvitaan joku, joka olisi aktiivinen ja alkaisi järjestää tapahtumia tai askarteluiltoja.

Ina: Tulethan uudestaankin kylään! Kiitos vinkistä, täytyy miettiä noita Paperinauhan iltamia.

SannaS: Kiitos kehuista, menen ihan hämilleni moisista ylisanoista. :) Tervetuloa uudestaan kylään!