tiistai 15. toukokuuta 2012

Elämä on yhtä juhlaa


Kevät kohti kesää kulkiessa on yhtä juhlaa. On syntymäpäiviä, nimipäiviä ja äitienpäivä. Monta hyvää syytä juhlia ja syödä lisää  kakkua. Äiti oli tehnyt suussasulavaa mansikka-sacherkakkua. En valita! (Itselle muistiin: kinua resepti!) Juuri tällaisia pieniä yhdessäolon hetkiä perheen kesken tarvitsee, jotta jaksaisi taas arkea.

Annoimme äidilleni lahjaksi ikkunoiden pesun koko taloon. Se oli hauskaa puuhaa aurinkoisessa säässä. Äidinäiti sai villakangasta (sitä, josta oli puhetta) ja kirjontalankoja tulevia rekipeittokirjailuja varten. Minun täytyy esitellä peitto, jonka saimme häneltä viime vuonna, kunhan saamme sen remontin jälkeen seinälle. Se on niin ihana! Isänäidille tein sormikkaat mukailtuna hänen paljon sukissa käyttämälleen mallikuviolle. Voi sitä haltioitunutta ilmettä! Se on parasta kiitosta.


On mother's day one of the best things is just to spend time with the near and the dear ones. And also have another piece of cake! My mother had baked the most wonderful strawberry-sacher cake. We washed the windows on the entire house as a gift! Grannies got embroidery fabric & yarn and knitted gloves.Kevät on sisämaassa jo niin pitkällä! Olen hivenen kateellinen. Mummun pionitkin olivat jo täydessä vauhdissa.

I envied granny's pionies and continued the hopes that we eventually will have a summer as well. Mummut olivat taas aivan vallattomia ja niinpä minä sain äitienpäivävierailuilla vastalahjoja. Toinen mummuni oli virkannut kauniin liinan ja toiselta sain sievän Bodumin pressopannun. Pannu on ostettu Kanadasta, missä mummu ja vaari vierailivat joskus 80-luvulla. Osaako joku antaa tästä pannusta tarkempia tietoja?

Can anyone give me more details on this lovely Bodum coffee pot? I got it from my granny, who has bought it while visiting Canada back in the 80's (if I remember right). 

 

5 kommenttia:

Ilari Huttula kirjoitti...

toi pressopannu on kyl aika über ;O

JenniH kirjoitti...

Ilari: vielä kun raaskisi käyttää sitä! Täytyy yrittää varjella, etteivät kissat riko sitä!

Anna O. kirjoitti...

=) Vloppu kotopuolessa on selvästi mennyt erittäin mukavasti. :) Ihania lahjoja olit saanu. Ihanaa!

Kaitaliina kirjoitti...

En osaa muuta sanoa, kuin että hienon pannun mummisi on antanut! Meillä on nimittäin samanlainen, heh, ja tykkään siitä tosi paljon, on yksi harvoja juttuja, joita tuotiin Suomesta mukaamme. Tosin sulla on vähän raflaavampi väri, meillä on tavallinen musta.

JenniH kirjoitti...

Anna O.: Oli kyllä erittäin antoisa reissu. :)

Kaitaliina: Oho, sattuipa somasti! Mukava tietää, että toimii hyvin. Mummu moitti, että on työläs. :D Kiva, kun tulit kylään, tulehan toistekin! :)