perjantai 18. toukokuuta 2012

A happy magpie


Meille on muuttanut harakkapariskunta. Hauskoja veijareita! Hyppivät ja pomppivat pitkin pihaa, kantavat itseään suurempia risuja pesätarpeiksi. Minä olen aina ollut kaikenlaisten varislintujen ystävä. En tiedä, mikä niissä tarkalleen ottaen viehättää. Ehkä se on niiden älykkyys, rohkeus, nerous, luovuus. Niillä on sellaisia ominaisuuksia, joita toivoisin itselläni olevan. Mutta hurjan arkoja ne vielä ovat! Pakenevat kameraa, vaikka sisältä yritän kuvata. Ehkä loppukesästä saan jo järkevämpiä kuvia (vaikka onhan näissä vauhtia!).


A pair of magpies has moved in. They are so lovely creatures! I have always loved all kinds of crow birds, so I am most pleased to see these two around every day. They are so funny, playful, ingenious and creative. I wish I was more like them! But they are still very shy as you can see from these photos I tried to take from inside! Perhaps better photos will follow later in summer.Sain äidiltäni yllätyslahjaksi aivan ihanan puutarhakirjan. Kirjan nimi on "Vihreyden keskellä - Levon ja virkistyksen puutarhat" (Tuomo Salovuori / Kirjapaja). Kirja opastaa luomaan itselleen rauhoittumisen, kauneuden ja inspiraation puutarhan. Jos mahdollisuutta omaan puutarhaan ei ole, kirja antaa vinkkejä sopivien paikkojen etsimiseen julkisista viherympäristöistä.

Luonnon ja puutarhojen virkistys- ja terapia-arvo on tunnettu jo pitkään. Puutarhaterapia on yksi suosituimpia toimintaterapian muotoja. Luonnossa ja vihreyden keskellä ihmisen ajatukset jäsentyvät helpommin ja mieli rauhoittuu. Tämän olen saanut itsekin monesti kokea, ja pidän omana sielunmaisemanani metsää ja vehmasta ympäristöä. Hienoa, että tätä tietoa tuodaan yhä enenevissä määrin julkiseen tietouteen.

Olen niin iloinen tästä inspiroivasta kirjasta, jonka avulla voin luoda omia rentoutumisen pesäkoloja omaan puutarhaan. Kirjassa on lisäksi vinkkejä mm. lintujen, perhosten ja pieneläinten houkuttelemiseksi puutarhaan sekä ideoita tuoksuvien kasvien valintaan. Puutarha on paikka, jossa kaikki aistit vapautuvat. Kiitos, äiti!

Ei tätä hinnalla ole pilattu - ainakaan, jos kurkistaa esimerkiksi BookPlussaan - 3,95 e! Suosittelen lämpimästi.


I got the most inspiring and beautiful gardening book from my mom. It is all about creating a garden of serenity, peae and calm to yourself. I absolutely love it. Thanks, mum!Ei kommentteja: