keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hopping on and off Helsinki


Teen pyrähdyksen Helsinkiin. Juna lipuu asemalle ja minä hämmästelen kaupungin vehreyttä. Aiemmin olin jo saanut itseni kateelliseksi loputtomilla valkovuokkometsillä, jotka ovat valkoisia kukkia valtoimenaan. Pidän itseni kanssa Helsinki-triviaa ja tunnistelen rakennuksia: kansallismuseo, Finlandia-talo, eduskuntatalo, musiikkitalo, Kiasma. Paljon taloja. :)


 
Annan Helsingin hurmata minut taas. Olen iloinen, että se kerta toisensa jälkeen sykähdyttää minua tällä tavoin. Huumaannun joka puolelta tulvivista ärsykkeistä. Haluaisin tehdä monologivideon ja selittää ääneen kaikkea kokemaani. En tee sitä, etten leimautuisi aivan pöpiksi. Sen sijaan tungen väkisin yhteen lempikahviloistani ja alan kirjoittaa. Syön itseni salaatilla ähkyyn ja kahvini jäähtyy ennen kuin huomaankaan.

 
Jalkakäytävä on kuuma ja haluaisin kävellä sillä paljain jaloin. Ihmiset ovat kuoriutuneet talviturkeistaan, naisilla on kangastakit ja miehillä nahkaiset ajohansikkaat. Minullakin on kiilakorot ja pitsisukat, enkä tunne itseäni aivan maalaiseksi.

 
Huokailen kirjakaupan valikoimaa ja päädyn ostamaan pitkästä aikaa vieraskielistä luettavaa. Kadehdin helsinkiläisiä, jotka voivat napata kujalle kasvaneelta kukkatorilta sitruspuun kainaloonsa, hypätä ratikan kyytiin ja ajella kotiin ihastelemaan Helsingin kattoja. Parvekkeelta näkee kauas. Meren syleily on suuri ja lämmin.Muistan tarkistaa, koska junani lähtee ja etsiytyä vielä asemallekin siihen mennessä. Linnanmäen siluetti kuiskaa minulle heipat. Koko matkan kotiin vain hyrisen ja hymyilen. Minulla on hyvää seuraa ja matkaneulekin valmistuu vilisten. Olen ihmeissäni, vaikken niin kovin yllättynyt reissun tuomasta latauksesta. Illalla juomme tuliaiskahviani jääkiekon äärellä.


Took a one day trip to Helsinki. Can't stop being amazed by this wonderful city and it's atmosphere.


2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Helsingissä on kiva käydä. Olimme siellä lasten kanssa viime kesänä pari päivää. kiersimme eläintieteelliset, suomenlinnat, linnanmäet...haluaisivat tänä vuonna uudestaan.

Täältä vain on niin pitkä matka.

JenniH kirjoitti...

Soile: Kuulostaa kivalta lomalta! En ole käynyt Suomenlinnassa ollenkaan. Ehkä tänä kesänä? :) Mukavaa, että pistäydyit, tulehan uudestaankin! :)