perjantai 24. elokuuta 2012

Wedding part 1: panic


Nyt se on virallista: hääpaniikki on täällä. Kaikkien häät ovat niin hienoja ja morsianten puvut niin upeita ja kuinka he ovat saaneetkaan noin upeat kampaukset ja mistä tämä kaikki ruoka on tilattu ja kenellä on ollut aikaa tehdä kaikki nuo koristeet ja miten heillä on ollut varaa tuollaisiin sormuksiin! (Tässä välissä hapenvetotauko!) Kuinka häiden teema suunnitellaan ja kuka valitsee teemavärin ja onko sellaista väriä pakko olla ja miten kaikista herkuista osaa päättää juuri sen oikean ja entä jos vihaan hääpukua vuoden päästä ja kyllä keksin vielä jotain muutakin josta voisin paniikin kehittää odottakaapa vain! (Vedän happea uudestaan!)

It is official: wedding panic is here. How is it possible that people can arrange and afford such lovely weddings and keep their heads straight at the same time? Who makes all those decisions without turning into a proper bridezilla? 


Häät ovat tosiaan nyt jo alle vuoden päästä ja yritän kehittää jonkinlaista listaa siitä mitä pitäisi tietää tehdä tai olla tekemättä. Pahinta lienee se, että tietää, että on jotakin, joka pitäisi tietää, muttei tiedä mitä se on.

Tavoitteet (itselle muistiin, jotta voin pahoina hetkinä käydä täällä vetämässä henkeä ja ottamassa vähän perspektiiviä):

1. Ota rennosti. Ne tulevat olemaan ihanat juhlat juuri sinua ja miestäsi varten. Kaikki ovat tulleet sinne vain sinua varten ja toivovat sinulle hyvää. Kukaan ei huomaa, jos lautasliinat ovat väärää vihreän sävyä tai jos yksi karkkilaatu puuttuu buffetista.
2. Nauti. Se tulee olemaan ainutlaatuinen päivä. Yksi päivä on ohi hetkessä, joten nauti tästä vuoden pituisesta matkasta kohti tuota päivää. Ota jokainen päätös ja valinta seikkailuna ja anna itsellesi tilaa olla sekä tyytyväinen että tyytymätön. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä.
3. Valmistaudu. Koska aikaa on näin paljon, mikset tekisi mahdollisimman paljon jo etukäteen valmiiksi? On muiden ihan oma asia, jos katsovat kieroon aikaisia valmisteluitasi (älä kuitenkaan leivo kakkua ihan vielä). Ole valmis hyvissä ajoin, jotta sinulla jää pelivaraa viimeisen viikon yllätyksille.
4. Hemmottele. Itseäsi ja miestäsi. Pitäkää välillä myös lomaa häistä ja hääjärjestelyistä. Voitko kuvitella, että kavereillasi on muutakin elämää kuin sinun hääsi ja niistä puhuminen? Varaa aika kosmetologille, tee äkkilähtö. Anna ajatustesi karata pois tylleistä ja höytyvistä. Syö tarpeeksi suklaata.

Goals: remember to relax and enjoy the ride. It is a once-in-a-lifetime experience. Take the most out of it! Remember to take free time off wedding planning and eat enough chocolate!Tässä vaiheessa to-do list näyttää tältä:

Kirkko: varattavissa joulukuusta alkaen
Juhlapaikka: varattu
Hääpuku: ostettu (alushame ja huntu puuttuvat!)
Sulhasen puku: suunniteltu, ei vielä tehty toimenpiteitä
Sormukset: morsiamen oma mietitty, sulhanen vielä kahden vaiheilla (kun muistaisi ostaa!)
Morsiamen kampaaja ja meikki: varattu, tyylistä tosin ei vielä mitään tietoa
Kaasojen ja morsiamen äidin kampaaja: varattu
Sulhasen grooming: varaamatta
Best manien grooming: varaamatta
Kaasot ja best manit: varattu! <3
Seremoniamestarit: varattu! <3
Valokuvaaja: varattu
Ohjelma: mietitty, ei vielä tehty toimenpiteitä
Bändi: tarjouspyyntö lähetetty
Ruoka: mietitty, ei vielä tehty toimenpiteitä
Kutsut, koristeet, värit: suunniteltu, ei vielä tehty toimenpiteitä (oikeasti, niitä vaihtoehtoja on niin paljon, että kuka niistä muka osaa valita??!!)

Tähän sitten päälle se kaikki, jota ei vielä edes tiedä kaipaavansa. Keksin varmasti lisää matkan varrella! Ai niin ja budjetti. Mikä se on? :D

Viikonloppuna onkin sitten ihanaisen Emilian häät ja sieltä saadaan taas yhdenlaisia vinkkejä ikimuistoisten juhlien järjestämiseksi. Nautinnollista viikonloppua kaikille! <3


To-do list is still quite long but we have already booked the venue and I have bought a dress. So I think we have a good start. Let's see what I come up with during the year. :D Have a sweet weekend everyone! I will be attending lovely Emilias wedding. <3

Kaikki kuvat / all photos: Style Me Pretty

4 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

:) Nyt vaan nautit suunnittelusta, se on lähes yhtä ihanaa kuin itse hääpäivä! Älä panikoi! Ja täältä saa aina apua niin askarteluihin, värkkäyksiin kuin pohdintoihinkin!

JenniH kirjoitti...

Emilia: helppohan se on juuri rouviintuneen sieltä huudella! :D Kiitos aputarjouksesta, varmasti tullaan juttelemaan näistä aiheista paljon. :)

Rimma kirjoitti...

Hihi, älä panikoi. Hyvin kaikki menee <3

Me saatiin taas yksi *chekc* meidän listaan, kun eilen varmistui meille DJ:t. Jee!

JenniH kirjoitti...

Rimma: kaikki panikointi on hyvästä! :D Onneksi olkoon teidän uudesta check-täpästä!