lauantai 20. lokakuuta 2012

Smooth operator (with some raisin bread!)


Rauhoitutaan viikonloppuun, ollaan villasukkasillaan ja kuiskutellaan vain. Näin on hyvä. Viime yönä oli ensimmäistä kertaa pakkasta. Talvi hiipii hipihiljaa nurkkiin.

Smooth weekend, walking around in wool socks, whispering. It is good just as it is. It went below 0 centigrade last night for the first time this autumn. Winter is sneaking around in corners.

Photo a day October 20: 4 o clock

Photo a day October 21: calm


Reseptiä pitkästä aikaa! Tämä ihanan pehmeä rusinainen leipä sopii mitä mainioimmin teen ja oikean voin kera aamuin illoin.

Rusinainen teeleipä

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1 dl rusinoita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl paahdettuja auringonkukan siemeniä
2 dl spelttijauhoja
5 dl rouheisia sämpyläjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita siihen suola sekä siirappi. Lisää jauhoseos. Taikina jää löysäksi ja niin sen on tarkoituskin. Anna kohota lämpimässä liinan alla ainakin puoli tuntia. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja rouhi himppusen merisuolaa. Anna kohota vielä toinen puoli tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa noin vartti.

Is someone of my foreign readers longing for my receipes? I could try to translate them, if you want me to!

2 kommenttia:

Ruudolf kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kaunis blogi!

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Ann-Sofi: kiitos vinkistä!

Ruudolf: kiitos paljon ja tervetuloa mukaan! :)