sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Happiness is a good bun


Tervetuloa kotiin, sinä ihana Kenwoodin kone! Kylläpä sinua on odotettu! Tehosekoitin kun otti ja hajosi, oli seuraava ostos selvä: viimeinkin hankkisin yleiskoneen, jota olen kauan haaveillut ja toivonut. Päätin aloittaa kunnollisella peruskoneella, jonka kanssa voi varsin kevyellä investoinnilla kokeilla, josko minusta tulisi yleiskoneen kaveri. Kone on Kenwoodin Classic Chef KM336, jonka mukana sain lasisen tehosekoittimen ja vihannesleikkurin. Kaikkia kolmea on jo kokeiltu, ja kyllä: tykkään, tykkään!

Welcome, you lovely new Kenwood machine! Oh, have I waited for you! Since my blender one day broke down, I knew that the next purchase would be buying a proper kitchen machine. I had dreamed of it for a long time and so I decided to try with a good basic machine, if it would really be my thing or not. I bought Kenwood Classic Chef KM336. I got a blender and vegetable slicer in the same package. I have already tried of all three, and oh boy, do I like them!Hyvä koneen perustesti on leipoa pullaa. Sehän sopii viikonloppuunkin mitä mainioimmin! Jätin perustaikinasta innostuksissani munankin pois, ja sehän vain paransi taikinan rakennetta! Kone jaksoi hyvin vaivata  taikinan ja siitä tuli ihanan kuohkeaa ja hyvin nousevaa. Voin kyllä lämpimästi suositella, mikäli on hyvän perusyleiskoneen hankinta mielessä! Kone on tukeva, runko ja rattaisto on metallia, ja kulho on riittävän suuri normaaliin kotikäyttöön.

A good test for a new machine is to bake some buns. They are great for weekend mornings, too! I even left eggs away from the dough, which only made the structure better! The machine did a very good job, the dough came out fluffy and it rose well. I can warmly recommed, if you are thinking to buy a good basic kitchen machine. :) It is steady, frame and machinery are of steel, and the bowl is big enough for normal every day use.


Pehmoinen pullataikina

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 12 dl puolikarkeita jauhoja
200 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää mausteet. Lisää jauhot vähitellen hyvin alustaen. Lisää alustuksen puolivälissä sulatettu voi ja sen jälkeen loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa vähintään tunti. (HUOM! Kenwood teki niin hyvän taikinan, että kun olin ottanut taikinasta leivottavaksi ensimmäisen kolmasosan, kohosi loppu taikina vielä tuplat odotellessaan vuoroaan. <3 )

Leivo taikinasta pullia ja anna niiden kohota rauhassa liinalla peitettynä. Paista 225 asteessa 10-15 min. Taikinasta tulee ainakin 40 pientä pullaa. Itse tein kolmenlaisia pullia:

korvapuustit: ota kohonneesta taikinasta 1/3 ja kauli se jauhojen avulla tasaiseksi levyksi. Levitä taikinalle reilusti pehmeää voita ja sirottele pinnalle sokeria ja kanelia. Pyöräytä rullalle ja leikkaa korvapuusteiksi. Anna kohota. Voitele pullien pinta munalla ja koristele raesokerilla.

voisilmäpullat: tee kohonneesta taikinasta pikkupullia ja anna kohota. Painele sormin pullan keskelle syvennys, johon laitat noin 1 tl voita. Sirottele päälle hienoa sokeria. Voitele munalla.

omenapullat: kuori ja kuutioi omenat. Karamellisoi niitä voin, fariinisokerin, kanelin ja neilikan kera hetki pannulla. Leivo pullataikinasta pikkupullia voisilmäpullien tapaan. Laita pullan syvennykseen omenatäytettä.

2 kommenttia:

Jennifer Fabulous kirjoitti...

This machine sounds fantastic! Those buns look delicious. :)

JenniH kirjoitti...

Jennifer Fabulous: I just fell love with the thing! It is so great! :) Buns were good, too. :)