perjantai 15. helmikuuta 2013

Spicy muffins



Entä sitten, jos ne ovat oikeasti runebergin torttuja? Kuka sanoi, että niitä saa syödä vain Runebergin päivänä? Kokeilkaapa tarjota niitä viikonloppuna vihreän teen kera ja mainostakaa niitä maailman mehevimpinä mausteisina muffinsseina. Kelpaavat varmasti!

So what, if they actually are Runeberg's tarts? Who said that it is allowed to eat them only at Runeberg's day? Try making them for the weekend and serve them with nice cup of good green tea and posit them to be spicy muffins. They will eat them!



Tämä rakas resepti on alunperin 90-luvun Pirkka-lehdestä. Olen muokannut sitä omiin mieltymyksiini sopivaksi vuosien varrella. Salaisuus ovat joululta unohtuneet piparkakut. Tällä reseptillä tulee todella meheviä torttuja, joita ei tarvitse kostuttaa erikseen.
 
Erityisen mehevät Runebergin tortut (20-25 kpl)

200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½-1 putkilo kardemummaa maun mukaan
2 dl (noin 110 g) piparkakkuja jauhettuna
80 g mantelijauhetta
3/4 dl kermaa
230 g paistonkestävää vadelmamarmeladia (Saarioinen)

tomusokerikuorrutukseen: tomusokeria, sitruunamehua, vettä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yleiskoneella vaahdoksi. Murskaa sillä aikaa piparkakut käsin tai tehosekoittimella. Lisää keksimuruihin muut kuivat aineet. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Lisää jauhoseos koneen käydessä puolella nopeudella vuorotellen kerman kanssa. Vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Jaa taikina tasan paperisiin muffinivuokiin. Paina jokaisen tortun keskelle kolo teelusikalla ja lisää koloon noin ½ tl paistonkestävää vadelmamarmeladia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia. Kun tortut ovat täysin jäähtyneet, koristele ne puolikkaalla teelusikallisella marmeladia sekä paksulla tomusokerikuorrutteella.

Vinkki: gluteenittoman ja maidottoman version saat korvaamalla jauhot ja keksit gluteenittomilla versioilla sekä vaihtamalla kerman appelsiinimehuun! Kokeile myös muita marmeladeja omien ideoiden mukaan.

Ei kommentteja: