lauantai 13. syyskuuta 2014

Mitä tähän nyt sanoisi

Tänä viikonloppuna piti olla tyttöjen iltaa, askarteluiltaa, kuvauskeikkaa, yöjuoksuja... Mutta eihän mikään ikinä mene niin kuin suunnitellaan. Kuvattava sairastui ja kaiken huipuksi Emilian viime viikolla alkanut naaman turvotus kääntyi pahemmaksi. Luvassa on hieman ällöttäviä kuvia mutta uskokaa pois, tilanne oli tänä aamuna vielä paljon pahempi. 

Nothing ever goes as planned. This weekend turned out to be at-home weekend instead of all of my plans. One of our kitties is somehow injured to her face. Sorry for the somewhat upsetting photos.
Kävimme tiistaina eläinlääkärissä oudon naaman turvotuksen takia. Aluksi luulimme, että Emiliaa oli pistänyt ampiainen edellisviikolla, mutta turvotus palasi takaisin entistä pahempana. Eläinlääkäri ei pystynyt tekemään sen tarkempaa diagnoosia kuin "turvonnut naama", joten lähdimme takaisin kotiin antibioottikuurin ja kipulääkkeiden kera. Seuraava aika olisi ensi viikolla, mikäli naama olisi sellaisessa kunnossa, että sitä pystyy tutkimaan.

Noh, tänä aamuna naama oli jo niin pahasti turvoksissa, että silmä ei enää auennut ja iho silmän alla oli todella pinkeä. Eihän siinä sitten kestänyt kauaa aamupalan jälkeen, kun epäilyni kävivät toteen ja paise Emilian kasvoissa puhkesi. Silmän kautta tietenkin, joten minähän sitten äkkiä soittamaan päivystävälle eläinlääkärille. Lääkäri rauhoitteli, että nythän tilanne on paljon parempi, kun mätä on ulkona ja paraneminen voi alkaa. Tämän päivän olemme siis tyhjentäneet paisetta ja huuhtoneet silmää keittosuolalla. Toivotaan, että vuoto tyrehtyisi nopeasti ja raukkaparka pääsisi pian paranemaan.

It turned out that swelling on Emilias face was caused by an abscess. It burst this morning and I have been all day trying to clean it up. Luckily we got antibiotics and pain killers last week when we went to the vet for the first time. Hopefully she gets better soon!
Täytyy sanoa, että onnea onnettomuudessa on sen verran, että kyseessä on Emilian sokea silmä. Jos turvotus olisi terveen silmän puolella, olisin varmasti joutunut ottamaan sairaslomaa syyllä "lapsi sairas". :) 

Luckily the swelling is on the blind eye side. Otherwise I would have had to be on a sick leave from work. :)Tämä viikonloppu siis köllitään ja keitellään kahvia, retuutellaan nalleja ja paistatellaan päivää auringossa. Rallaamaan ehtii toistekin. 

Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

Have a cozy weekend, everyone!

2 kommenttia:

Elina / Narulelu maailmalla kirjoitti...

Voi toista :( Pikaista paranemista Emilialle!

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Elina: aikamoinen viikonloppu on tosiaan takana. Tänä aamuna silmä näytti onneksi jo sen verran hyvältä, että uskalsin jättää Emilian yksin kotiin. :)