perjantai 17. lokakuuta 2014

Kohti viikonloppua

Hei vaan!

Uutta viikonloppua viritellään taas kovaa kyytiä. Tai no, moni teistä ehkä virittelee mutta minä pistän tänä iltana korkeintaan kynttilät tulille ja kaivaudun entistä syvemmälle viltin mutkaan. Olen ollut nyt kaksi viikkoa kipeänä ja vieläkin tässä kuvia valitessani sain huomata, että kurkkuun ja korviin koskee todella. Sitkeä pöpö ja hidas toipuminen, mutta ehkä huomenna on taas vähän parempi päivä.

Hi ya! I've been in a severe flu for two weeks now. Trying my best to fight it off and to enjoy coming weekend. 
Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Sain aiemmin vilauttamani vihreän neuleen jo valmiiksi ja pistin heti perään puikoille uuden. Se on kaikkein rakkaimmista villalangoista, osa itse värjättyjä, osa pientuottajilta ostettua ja lähes suoraan lampaasta vyyhdille laitettuja. Kissatkin rakastavat näitä tuoksuvia keriä, ja olenkin saanut taistella mahdollisuudesta oikeasti neuloa koko tekelettä ylipäätään! :)

Well, something positive about this sick leave. I've finished my green knit (more about it later) and have already started a new one. Kitties love it as much as I do! :)
En muuten ole talouden ainoa potilas (tälläkään hetkellä). Olin jo hetken aikaa seurannut Jyskyn laihtumista hyvistä ruokahaluista huolimatta ja keskiviikkona käytiin lääkärissä. Otettiin verikokeet (munuaiset, maksa, kilpirauhanen, sokeriarvot...), röntgenit, ultrat ja tutkittiin hampaat. Ainoa löydös oli, että vanhan herran massu on vähän kovalla ja ruoka ei tahdo sulaa taikka imeytyä. Sisäelimet näyttävät normaaleilta ja verikokeiden tulokset olivat täysin normaalit. Hampaatkin olivat loistokunnossa. Poika sai antibioottipistoksen ja koko porukka madotettiin varuiksi toisen kerran tälle vuodelle. Nyt Jysky saa tuhteja annoksia märkäruokaa ja aion muutamana aamuna antaa sille Levolacia, että saataisiin ylimääräiset massat pois suolistosta. Toivon mukaan ruokavalion vaihto auttaisi ja vanha herra pääsisi taas nauttimaan kunnollisista kissanpäivistä! Painoa oli muuten tippunut aika reilusti! Vuoden takaisen jalkaoperaation yhteydessä punnittuun verrattuna Jysky oli laihtunut kilon! Se on aika paljon kissasta!

This old gentleman went to see a vet since he has lost a lot of weight recently. Examinations showed that he is in a good health but has some digestive issues. We changed to a softer diet and hope that it will help this charmer to gain back that lost half-a-pound. Eli luvassa on ihana rauhallinen syysviikonloppu kotona teekuppi kourassa, neule käsissä ja kissi sylissä. Aion myös uskaltautua hetkeksi puutarhaan nauttimaan ihanasta syysvalosta, vaikka sitten ihan hetkeksi vain. :) Osaisiko muuten joku suositella hyvää teepannua? Sellaista, joka ei pissaa eikä lirise? Ja tilavuutta olisi yli litran? Alkaa mennä hermo noihin Arabian pannuihin! 

Pitäkää kivaa!

So we will be having a cozy weekend at home with pots of tea and purring kitties. By the way, could someone recommend a proper tea pot? :)

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Hyvän teepannun metsästys on haasteellista! Oma kokemus on, että pannut ei pissi niin helposti, jos nokka on kaareva/käyrä. Pikaista paranemista! Mie aloitan täällä erityisen tarpeellista syyslomaa :)

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Emilia: hyviä nyrkkisääntöjä, täytyypä pitää mielessä, kun seuraavaa pannua etsii! :) oi että, syysloma! Itse en ole moista pitänyt vuosiin, kun haluan jouluna olla pitkään lomalla. :) nauti sinä siis minunkin puolestani! <3