tiistai 6. tammikuuta 2015

Tämän vuoden suunnitelmia

Hyvää loppiaista!

Muistin tässä uuden vuoden nurkilla erään vanhan postaukseni, nimittäin toiveeni siitä, mitä aikoisin tehdä vuonna 2013. Noh, pensasmustikat ovat edelleen istuttamatta ja huvimajassakin on pelkkä runko mutta muutoin siitä vuodesta tuli oikein mainio ja toiveiden mukainen.

Joku on joskus sanonut, että unelmien toteuttaminen alkaa siitä, että ne sanoo ääneen. Sen jälkeen alkaa tehdä sellaisia valintoja, jotka tietoisesti tai tiedostamatta johtavat eteenpäin kohti unelman toteutumista. Niinpä olen sitä mieltä, että ei voi haitata, jos listaisin vähän ylös haaveita ja ajatuksia siitä, mitä haluaisin saavuttaa vuonna 2015.

A peaceful Epiphany everyone! :) Once I did a listing on what I would like to do in year 2013. Since achieving your dreams begins with saying them out loud, I can see no harm in doing another listing for this year. :) 

Tänä vuonna minä:

- opettelen lisää kärsivällisyyttä ja armeliaisuutta itseäni kohtaan.
- syön entistä vähemmän lihaa ja entistä enemmän kalaa ja kasviksia.
- aion tehdä kunnon salitreenin vähintään kolme kertaa viikossa, mieluiten neljästi.
- olen 100 päivää ilman viinaa (lue lisää haasteesta täältä!).
- pyrin valokuvaamaan entistä enemmän henkilökuvia tavoitteena kasata hakuportfolio valokuvauskoulutukseen.
- hidastan tahtia ja olen enemmän läsnä, vaikka vain itseäni varten.
- lähden autoiluretkelle Eurooppaan kahdeksi viikoksi, ehkä kolmeksi.

Ei ehkä valtavan konkreettisia asioita mutta asioita, jotka toivottavasti tuovat mukanaan lisää energiaa ja onnellisuutta. :)

Mitä sinä haluat tänä vuonna saavuttaa?

This year I will:

- learn more patience and be more tolerant towards myself.
- eat less meat and more fish and vegetables.
- do workout at the gym at least 3 times a week, preferably four times.
- be 100 days without alcohol (a campaign with Finnish Public Broadcasting Company)
- do even more person photoshoots in the hopes of getting an applicant portfolio to a photography school.
- slow down and be present, even if only for myself.
- go for a road trip in Europe for two weeks, maybe three. 

What do you want to achieve this year? :)

3 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Siulla on hyviä tavoitteita ja haaveita. Miun mielestä tärkeintä ei edes ole se että haaveet toteutuisi ( toki kivaa jos toteutuu, edes jossain määrin), osa ihanuutta on nimenomaan se haaveilu. Me ollaan useana vuonna vietetty paastoa, siten että liha jätetään pois. Ja se taidetaan toteuttaa tänäkin vuonna, muutenkin tuon lihan vähentämisen voisi ottaa tavoitteeksi. Mie haaveilen lähinnä siitä että saisi joskus nukkua riittävästi :D toki muitakin on, olen mm. Ilmoittautunut ompelukurssille, eli viimeinkin tavoitteena ottaa ompelukone haltuun edes jotenkin.

Anna kirjoitti...

Oi tämä oli tosi hyvä kysymys. :)

Tosi hyviä tavoitteita sekä haaveita minunkin mielestä. Sai minutkin miettimään, että mitäs tahtoisin tänä vuonna saavuttaa. :)

Tässä mitä tuli ensimmäisenä ajatuksiini:

1. Älä tee liikaa suunnitelmia koko ajan, anna elämän vain mennä välillä ja nauti siitä kun vain on.:D:D

2. Kun synnytyksestä on toivuttu ja perhe-elämässä on päästy hyvään alkuun aloitan kiinteyttämisprojektini, jonka haluan olla valmis marraskuussa

3. Toteuttaa & kokea pitkä aikainen haave --> Retki Uuteen Seelantiin sekä paluu tuttuihin Sydneyn maisemiin oman perheen kanssa

4. Nauttia kotona olemisesta ja siitä kun on poissa oravanpyörästä kun sinne kyllä taas pääsee nopeasti takaisin :D :D

5. Onnistua kuvaamaan tietyt "haavekuvat" mitä on ajatuksissa ollut jo hetken, kuten revontulet esimerkiksi. Yleensäkin vielä enemmän kuvata erilaisia säätiloja, paikkoja, eläimiä kotiseudulla

Semmoista täällä ajatuksissa! :)

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Emilia: ihanasti sanottu! Haaveileminen on kyllä mukavaa, ja nukkuminen eri toten. :) Meillä lihan vähentäminen alkoi toissa vuonna lihattomasta lokakuusta. Sen jälkeen ei olla juurikaan syöty punaista lihaa poroa lukuun ottamatta. Nykyään kasvisruokaa on jo parina päivänä viikossa. Siitä vaan ompelukurssille! Ompelu oli paljon yksinkertaisempaa, kuin kuvittelin.

Anna: Ihania ajatuksia sinullakin! Taitaa tuo tahdin hidastaminen ja läsnä oleminen olla mielessä monilla. Sinulla on siihen nyt loistava mahdollisuus. Ai että, odotan jo teidän Uuden-Seelannin matkaa, siitä tulee varmasti upea. :)

PS: Anteeksi mahdottoman pitkä viive vastauksissa, yritän opetella paremmat tavat! :)