lauantai 21. heinäkuuta 2012

In joy and sorrow


Ei ole sanoja. Ei mitään sanottavaa.

On vain tyhjyys. Suru, joka on kuin kaivo. Herään yöllä kokeilemaan, hengittävätkö kissat. Herään yöllä muistamaan kaiken sen kauhean. Trauman, joka estää minua muistamasta kaiken sen ihanan. Toivon, että jokainen uusi päivä toisi helpotuksen. Hyväksynnän. Olen raivoissani ja vihainen. En pysty ymmärtämään, en pysty hyväksymään. Tunteeni heittelevät laidasta laitaan. Olen kuin vene aallokossa tuuliajolla. Eksyksissä ja yksin. Tämä on asia, joka minun on tehtävä itseni kanssa selväksi.


There are no words. There is only sorrow that is heartbreaking. I wake up at night, I remember it all. I am so traumatized that I can't remember to joy and good things we shared. I wait for relief, acceptance. Yet I cannot accept what has happened. I am angry and upset.


Käykää ottamassa kissoistanne säännöllisesti kontrolliverikokeet. Erityisesti niistä, jotka ovat jo keski-ikäisiä. Älkää tuudittautuko pelkkään silmämääräiseen havainnointiin. Pyytäkää munuais-, maksa- ja kilpirauhaskokeita. Kysykää, miltä glukoosiarvot näyttävät. Sairauksia voidaan hoitaa, jos ne huomataan riittävän aikaisin. Kissat ovat mestareita peittämään vaivansa ja ongelmansa. Piileviä sairauksia ei useinkaan huomata ennen kuin on liian myöhäistä.Verikokeiden hinta maksetaan takaisin yhteisinä elinvuosina, jopa kymmenenä. Antaisin mitä vain, jos minulla vielä olisi ne.


Please, take control blood proves of your cats. Especially of those that are older, middle-aged. Cats are champions on hiding their illnesses and often the diseases are found when it already is too late. Ask for kidney-, liver- and thyroid gland tests. Ask how the glucose values look like. Diseases can be treated if they are found early enough. Tests may cost something but if that means ten more years with your cat, is that too much? I'd do anything to have those years with my cat.

Ei kommentteja: