maanantai 10. syyskuuta 2012

A fairy tale

Ystävät, tänään haluan kertoa teille erään uskomattoman tarinan.

Friends, let me tell you an amazing tale.


 
Eräänä keväisenä aamuna mies saa syntymäpäivälahjaksi MOOTTORIPYÖRÄN. Tarinaan liittyy jonkinlaisia hämäriä keskusteluita hämärän pubin hämärissä tunnelmissa eräänä aiempana iltana, mutta se ei liene tarinassa olennaista. Kun mies saa lahjaksi MOOTTORIPYÖRÄN, niin eihän siinä ole lahjahevosta suuhun katsominen. Sehän on kuitenkin ihan oikea moottoripyörä, siis sellainen, jolla pystyy ajamaan. Mutta kyllä tässä tapauksessa täytyy kaikella ystävällisyydellä todeta, että ehkä jotain hieman tarttis tehdä.

Once upon a time there was a man that got a motorcycle as a birthday gift. You heard me, a real motorcycle. One you can actually drive. It has something to do with a mystery pub night some days earlier, but that isn't relevant. Truth was that there was a motorcycle standing on mans feet.


Mies sitten tuumasta toimeen ja tekee yhden sun toisenlaisia viritelmiä hänen ja uuden rakkautensa ensimmäisenä yhteisenä kesänä. Hellästi ja somasti, tuumaillen ja mutustellen. Rauhassa ja kiireettä, tutustuen uuteen morsioonsa hiljokseen ja kuulostellen, mitä tämä haluaisi elämältään. Käyvät ajelulla, kaartelevat kahden pitkin jokivarren raitteja kyynelten kihotessa silmiin. Sellaistahan se on, uuden suhteen rakentaminen. Intohimoista ja kuitenkin varovaista. Kiireellä ei tule kuin... No, kyllä te tiedätte.

Well, even though it was a birthday present, something needed to be done. So during the first summer together man did some small alterations and tried to get friends with this new lady in town. They took a ride or two together and realized they liked each other quite a lot.


Mies sitten talven pimettyä ottaa kynän kauniiseen käteensä ja alkaa luonnostella paperille, mitä tästä suohirviöstä kaunottaresta pitäisi talven kuluessa tuleman. (Niin, mieshän osaa kaiken hyvän lisäksi piirtääkin. Mokoma.) Käydään pitkiä keskusteluja illalla kynttilänvalossa eri valinnoista ja niiden hinnoista, koska päivät mies viettää uuden rakkautensa kanssa kahden, verstaalla. Ei sinne ole asiaa, kuin harvoilla ja valituilla. Sellaisilla, jotka ovat sähkömiehiä tai koneistajia - ja ymmärtävät tämän kaltaista rakkautta, koska ovat itsekin menettäneet pikkusormen. Pala palalta morsio riisutaan kaikesta maallisesta ja jäljelle jää vain runko ja kasa jotain, joka joskus on ollut osa moottoripyörää.

Tulee kevät, eikä moottoripyörä vielä ole moottoripyörä. Moottoritie alkaa kuumeta keväisen polttavan auringon alla. Kilpailevat leidit ryömivät esiin koloistaan ja ne toiset pikkusormensa menettäneet surkuttelevat miehen kohtaloa. Hän joutuu viettämään morsionsa rippeiden vierellä kaikki aurinkoiset ja kauniit päivät. Sisällä, vaikka heidän kuuluisi olla noiden muiden mukana, villinä ja vapaana. Mies lohduttautuu ajatuksella, että hän tekisi kerralla ja hyvin. Luottaisi itseensä ja intuitioonsa. Se on vaikeaa, kun vastoinkäymisiä tulee eikä mikään mene niin kuin Strömsössä. Suhde joutuu ensimmäiseen kriisiinsä, kuten niillä on tapana käydä.

Mutta kuitenkin, kevään vihreän jo tummuessa täyttymykseensä, tuodaan musta-keltainen kaunotar  päivänvaloon, haistelemaan asfalttia kumitassujensa alla. Ja se on miehen kaikkien unelmien täyttymys. Siinä on sielu, siinä on tunne. Kaikki visiot, hullut ideat, suuret linjat ja pienet yksityiskohdat. Se on lahjoista uskomattomin ja kaunein. Liikutuksen kyynel nousee silmään uudestaan, samoista ja eri syistä, kuin aiemminkin. Ja he lähtevät matkaan yhdessä, niin kuin heidän kuuluukin.

 So, when winter fell gliding down the sky, man took a pen and started sketching what the bike could become. Spent hours, days, weeks by her and gently piece by piece started tearing her down. Those days were filled with anxiety, exitement, despair, happiness, achievements. And then, by the end of summer she came out and blew his mind out.


Rakas, onneksi olkoon. En pysty käsittämään, kuinka valtavan taitava sinä olet. Minä rakastan sinua. Nauti!

Dear, congratulations. I can't understand how talented you are. I love you. Enjoy!

Ei kommentteja: