lauantai 8. syyskuuta 2012

Sweet memories of summer


Kesässä parasta on kiertää joka niemen notkoon nousevia markkinoita. Hämmästellä, mitä kaikkea ihmisillä on kaappien perukoilla jemmassa, tutkia mitä kaikkea pöytiin on kannettu löydettäväksi. Ottaa mukaan hyvä ystävä, jonka kanssa istua alas syömään muurinpohjalettuja tai nautiskelemaan valloittavasta kasvisateriasta. Ottaa itselleen aikaa nauttia ja ammentaa inspiraatiota siitä kaikesta, mitä näkee ja kokee.


Pieni hamsteri herää sisällä aina, kun näkee sen tavaranpaljouden. Mitä kaikkea ihminen voisikaan keräillä! Kaikki on tarpeen! Ne mahtavat värit ja muodot! Jos naiset ovat keräilijöitä, niin kyllä eräistä todisteista päätellen ovat miehetkin. Kohteet vain ovat hieman erilaiset. :) Olen myös huomannut, että olen alkanut kuvata paljon koiria näillä reissuilla, joilla on kamera ollut kainalossa. Koirat vain ovat niin hauskoja. :)


Mietin aina, josko käsitöistä oikeasti saisi ammatin. Työtä, jolla voisi tuottaa toisille ihmisille iloa. Tuotteita, jotka lämmittäisivät mieltä ja olisivat ihania. Näillä markkinoilla sitten tajuaa sen kaupparatsun arjen, joka suomalaisilla käsityöläisillä on. Ajamista markkinoista ja messuista toiseen. Uusia tuotteitakin pitäisi ehtiä jossain välissä tehdä. Pohtimaan myös tuotesuunnittelua, viimeistelemään ja tuotteistamaan. Pitäisi ehtiä keksimään jotain uutta ja innovatiivista, sellaista mikä jää mieleen ja on uniikkia. Ei se ole helppoa. Ei käy kateeksi heitä, jotka yrittävät.


Syksyn korvilla tulee markkinahulinoihin pieni tauko. Elomarkkinat on jo pidetty, ihmiset vetäytyvät koteihinsa, hilloavat ja säilövät kesää kellarin ja mielen sopukoihin. Ennen joulua sitten herätään taas. Lähdetään hamstraamaan lankoja, lahjoja, tuoksuja, makuja. Etsimään jotain millä hemmotella itseä ja rakkaita. Hassua, kuinka ne kohteet ja ilmapiiri ovatkin kesällä ja talvella erilaiset. Sitä odotellessa.

Sweet memories of summer fairs in Finland. Imagine all the possible things and items one can collect. Endless list of possibilities! How is it possible that every time there is a fair somewhere, the weather is perfect; hot and sunny? People are in such a good mood and everyone is in a mood to buy. There are no limits nor boundaries, anything goes and awakes appetite. Then it ends for autumn just to begin again before christmas. Only that time the products and atmosphere are totally different. People are looking for gifts and yarn, sweets and bakery products. Something to pamper themselves and loved ones. It is strange. :)

2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Voi vitsit, tuollaisen värikästä lasia notkuvan pöydän luota olisin halunnut löytää itseni!

JenniH kirjoitti...

Soile: Ne ovat niin huumaavia ja vaarallisia! Päivän jälkeen on aivan pökerryksissä. :)