perjantai 7. syyskuuta 2012

Wedding part 2: jewellery & rings


Timantit, nuo tytön parhaat ystävät. Zsa Zsa Gaborin kerrotaan lausuneen: "En ole koskaan vihannut miestä niin paljon, että olisin antanut hänelle timantit takaisin." Haha, niin totta! Ja ovathan ne ihania. Useimmille naisille kihla- ja vihkisormukset sekä hääkorut ovat ehkä ainoita koruja, joihin satsataan niin paljon, että niissä olisi timantteja. Mutta mikä on hääkoruille ja sormuksille sopiva budjetti? Paljonko on liikaa?

Itse olen sitä mieltä, että kihla- ja vihkisormusten tulee ensisijaisesti olla itselle mieluisimmat ja kaikista ihanimmat. Sulhasen tehtävä on pitää huoli, että sormukset ja muut korut valitaan sellaisesta hintahaarukasta, että niihin on varaa. Haluan saada sormuksistani joka aamu laittaessani ne käteen tunteen "VAU, minä olen NAIMISISSA!". Haluan tuntea itseni korvaamattoman rakkaaksi ja arvokkaaksi, upeimmaksi vaimoksi mitä on. Eikä se välttämättä tarkoita, että koruissa olisi timantteja tai että ne olisivat kalliita. Niiden täytyy vain koskettaa sisintä erityisellä tavalla.

Timantteihin liittyy myös paljon eettisiä kysymyksiä, joista olen itsekin keskustellut kultaseppien kanssa. Kaikki ovat vakuutelleet heidän tuotantoketjujensa tekevän parhaansa, jotta timanttien alkuperä on täysin jäljitettävissä ja tuottajien elinolojen turvatut. Siihen on pakko luottaa, ellei sitten tee sitä arvovalintaa, että jättää timantit kokonaan ostamatta.

Vihkisormuksen sovittelu kihlan viereen on kutkuttavaa, jännittävää. On aivan erilaista sovitella sormusta, kun on jotain minkä viereen sen laittaa. Toivon itselleni kaunista, eleganttia ja ajatonta sormusta. Sen kanssa pitäisi taivaltaa matkaa loppuelämä. Aika näyttää, minkä sulhanen kaikista kokeilemistani valitsee. :)

Muista koruista ei ole vielä mitään käsitystä eikä ajatusta. Hääpuku tietenkin antaa jotain suuntaa ja rajoittaakin ehkä jonkin verran koruvalintoja. Olisi kiva laittaa perintökoruja (jotain vanhaa) tai lainakoruja (jotain lainattua). Kampaus antaa joitain reunaehtoja, mutta kun siitäkään ei ole vielä mitään tietoa. Hih, ehkä yksi pieni päätös kerrallaan alkaa kehä korujen ympärillä sulkeutua ja lopulta tiedän hyvissä ajoin ennen hääpäivää mihin sonnustaudun. :)


Diamonds are girl's best friends. :) Zsa Zsa Gabor once said: "I never hated a man enough to give him his diamonds back." That is so true! They are so beautiful, mesmerizing. For most women engagement and wedding rings are the only ones with diamonds. So why wouldn't one pay the most careful attention to picking and choosing ones rings? Personally, I think that it actually doesn't matter if the rings have diamonds or not - most important thing is that I feel myself special, loved and adored every morning I put those rings on. Time will tell what my fiance chooses and buys from those I tried on yesterday. :)

Speaking on wedding jewellery in general have I no clue on what to wear. It has to match with the dress and hair do, I wish it would be something borrowed or something old. Any ideas? Anyone? Perhaps I use some sort of elimination technique and choose jewels last after all other and easier things are clear. :)

Kaikki kuvat/all photos: Style Me Pretty

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Piti jo aiemmin kommentoida tätä, että todellakin kannattaa pohtia ajoissa millaisen sormuksen haluaa! Meillähän tämä(kin) jäi vähän viime tinkaan ja sormus ei nyt sitten todellakaan ole sellainen kuin olisin hallunnut (ja suuri "kiitos" tästä kuuluu timanttisen myyjille, joista jopa kaksi vakuutteli mulle että sormus on juur sellainen, vaikkei sitten todellisuudessa ollutkaan). No mulle vihkisormus on nyt sitten vain koru muiden joukossa, vaikka olisin mielelläni halunnut jotain spesiaalia.

JenniH kirjoitti...

Emilia: Aijai, kuulostaa aika pahalta. :/ Kurjaa, että koet noin. Meilläkin kesti, ennen kuin löydettiin sellainen kultaseppä/kauppa, jossa syntyi luottamus. Kyllä monesta liikkeestä lähdettiin tyhjin käsin, kun homma meni täysin tuputtamiseksi ja pakkomyymiseksi. Nämä ovat niin herkkiä asioita. Ehkä voisit toivoa vaikka vuosipäiväksi juuri sellaista sormusta, kuin haluat mieluiten? Eiväthän nämä korut pyhiä lehmiä ole, saahan niitä päivittää ja korvata, jos ne eivät vastaa odotuksia. Haleja!