perjantai 9. marraskuuta 2012

Meeting with Sofi Oksanen

  

Hän on viehättävä, vahva, valloittava. Rohkea, itsevarma, uskaltava. Hän osaa ottaa yleisönsä ja tilansa. Koko sali värisi jännityksestä hänen edessään. Emme melkein uskaltaneen hengittää. Hänellä oli paljon sanottavaa, tarinoita kerrottavanaan. Hän on viisas ja harkitseva. Kuitenkin hänellä oli aikaa meille jokaiselle, ehti vaihtaa muutaman sanan jokaisen kanssa. Ne onnelliset hymyt ja kiitokset kantavat pitkälle meitä kaikkia. Illalla pääsen kuuntelemaan lisää hänen ajatuksiaan ja katsomaan hänen Puhdistus-romaanistaan tehdyn elokuvan. Aion varata paketillisen nessuja mukaan.

Toivottavasti Suomessa jatkossa panostettaisiin enemmän suomalaisiin kirjailijoihin ja heidän vientiinsä ulkomaille. Maamme tarvitsee tällaisia esikuvia.

Kiitos, Sofi, että olet sanonut asioita ääneen. Kiitos, että olet puhunut suoraan ja avoimesti, rehellisesti. Monet asiat vaietaan kipeäksi asti. Monista asioista tulee vuoria suurempia, kun niitä ei pystytä puhumaan halki. Kiitos, että kirjoitat. Sinulla on lahja.

Got to meet award-winning Finnish author Sofi Oksanen today. I am amazed by her. Her courage and strength. Her wisdom, her open heart. What a wonderful woman. Please, get to know her production at her home page.

Värisevää viikonloppua kaikille!
Have a great weekend with good chill!

2 kommenttia:

Ninuska kirjoitti...

Oi mitä ihania kisuja täällä... enkä tarkoita nyt Sofi Oksasta, vaikka karismaattinen persoona onkin ;-) Ihana blogi sinullakin ja upeita kuvia!

JenniH kirjoitti...

Ninuska: kiva kun tulit kylään, tulehan toistekin! :) Sofi on kyllä ihana nainen! <3