keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Dreaming of a red Christmas

Ensimmäinen adventti on jo takana. Kerään kasaan pienet punaiset joulukoristeeni, niitä ei ole paljon. Laitan ne esille niin sievästi, kuin osaan. Oma joulu rakentuu vuosi kerrallaan. Joka vuosi mukaan jää jotain uutta, jolla luoda omaa joulua vuodesta toiseen. Äidilläni on kotona oikea joulumaa. On upean näköistä, kun on tilaa, minne asetella kaikki kauniit esineet kerroksittain esille. Ehkä minullakin joskus. Nyt priorisoimme paikan joulukuuselle. Se olisi meidän ensimmäinen oma kuusemme! Ruokapöydän ääressä on siis joulun ajan hieman vähemmän tilaa, mutta eiköhän sopu sijaa anna. Vielä kun ilmestyisivät ne joulukuusien kauppiaat toreille ja kulmille!

First advent Sunday has already past. I have collected my tiny collection of Christmas decoration and put it up to show. It takes years and years to build your own Christmas. My mum has a Christmas land of her own. Tremendous amounts of Christmas decoration, presented in a such a lovely way. Perhaps I have a collection like that some day. This year we did prioritize a place for the Christmas tree. It is a bit crowded around dining table but hopefully we manage to keep up the good Christmas spirit anyway! It will be our first Christmas tree ever, I just can't wait! When do the sellers come to market square?
Vanhasta pullasta tulee tunnetusti mitä parhaimpia köyhiä ritareita. Ne sopivat mainiosti viileisiin iltoihin, punaisiin tunnelmiin.

Old bunloaf turns into a treat when baked on frying pan with butter, cinnamon and sugar. What do you call it in English? :) It is such a lovely dessert on a wintery evening!

Köyhät ritarit

Pullapitko
Voita
Sokeria
Kanelia
tarjoiluun: mansikkahilloa, kermavaahtoa

Ota hieman kuivakka pullapitko. Leikkaa siitä kaksi reilua siivua per ruokailija. Sulata pannulle reilusti voita ja asettele pullanpalat pannulle. Paista, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. VARO, pulla palaa herkästi, eli älä pidä pannua liian kuumana! Lisää voita ja käännä pulla sulan voin päälle. On tärkeää, ettei pullaa laita kuivalle pannulle, koska se palaa niin helposti. Sirottele paistetulle pinnalle heti käännön jälkeen sokeria ja kanelia. Paista, kunnes toinenkin puoli on kauniin kullanruskea. Tarjoile sellaisenaan tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Toista vaiheet alusta niin monta kertaa, kuin vieraasi pyytävät! :)

(Joissakin resepteissä köyhät ritarit kastetaan maitoon ennen paistamista, mutta minun makuuni parhaita ovat tällaiset rapeat ritarit, joissa yhdistyvät ihanasti suolaisuus ja makeus!)

3 kommenttia:

Ninuska kirjoitti...

Oi, tänne oli ilmestynyt ihana jouluinen tunnelma. Ja köyhiä ritareita!! Olinkin jo unohtanut nuo herkut. Mitä luulet, miten teidän perheen kissulaiset suhtautuvat kuuseen? Saavatko koristeet kyytiä? Meillä Inkeri aivasteli ensimmäisen joulunsa... en tiedä oliko allergiaa, mutta veimme kuusen pihalle heti joulun jälkeen. Viime joulu menikin ihan ok. Saas nähdä miten tänä vuonna käy :)

Jennifer Fabulous kirjoitti...

Love these photos! That bunloaf looks delicious. I don't know what it is called in English, but I need to find out so I can make it!

JenniH kirjoitti...

Ninuska: hih, yllättävän pienillä jutuilla saa jouluisen tunnelman. Ehkä se on enemmän mieliala? :) Kissoista ja kuusesta en tiedä, kun meillä ei ole koskaan ollut omaa kuusta. Kesällä kuolleella kissallani oli tapana kiivetä vanhempieni kuuseen. Koristeet yritetään valita niin, että olisivat mahdollisimman vähän kissoja kiinnostavia. Mitähän ne voisivat olla? :D

Jennifer Fabulous: hey, it is superb! You got to try it out! :)