maanantai 3. joulukuuta 2012

Things always happen to someone


Ei ole olemassa pelkkiä otsikoita. Ei pelkkiä lehtien lööppejä. Ei pelkkiä nimettömiä nimiä. Ei pelkkiä etäisiä asioita jossain kaukana. Ne ovat oikeita asioita. Ne tapahtuvat aina jollekin.

Ja ne asiat voivat tapahtua ihan lähellä, ihan parin talon päässä. Ne voivat tapahtua sinulle tai jollekin, josta välität. Ne tulevat ennalta arvaamatta ja ovat järkyttäviä.

There are no headlines. No anonymous names. No distant things far away. They are real events. And they always happen to someone.

And they can happen so close, just a few houses away. They can happen to you or someone you love. They come unexpected and shocking.


 

Tämä oli kaunis talo. Siinä oli ihana, vuosikymmenten aikana rakkaudella vaalittu upea puutarha alppiruusuineen, köynnöksineen, angervoineen. Siinä oli kasvatettu lapset ja koettu koko elämän kirjo. Se paloi täysin Pohjoismaisena palovaroitinpäivänä . Tänään siitä on jäljellä enää kasa savuavia, hiiltyneitä muistoja. Ja sen asukas on kuollut.

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. Miettikää yhdessä, kuinka tulipalon tapahtuessa toimitaan. Miettikää, onko kotona tarpeeksi palovaroittimia ja kuinka ne on sijoitettu. Missä on sammutuspeite, saako sen tarvittaessa nopeasti käyttöön. Tutustukaa yhdessä Paloturvallisuusinfoon. Huomenna voi olla liian myöhäistä.

This was a lovely house. It had the most beautiful garden, cherished for decades. In this house she had grown her kids and lived her life to the fullest. It burned down on a day when we in Nordic countries celebrate the day of fire alarms. Today it is nothing but a stack of smoking, blackened memories. And she is dead.

Please, take good care of yourselves and those you love. Think together, how to act in a case of fire. Do you have enough fire alarms at home and are they in their right place? Where do you keep your fire extinguishing blanket? Can you even use it in case of fire? Act today, tomorrow it may be too late.

5 kommenttia:

Ninuska kirjoitti...

Voi järkytys!! Se on totta, ettei sitä tule ajatelleeksi, että nämä otsikot ja asiat tapahtuvat oikeasti jollekin. Mutta ehkä se on osittain myös puollustuskeino, ettei kanna koko maailman murheita itsellään... olisi liian iso taakka. Kaikesta huolimatta mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

Rimma kirjoitti...

Kamalaa :(

JenniH kirjoitti...

Ninuska: olet oikeassa, ei kaikkia maailman murheita voi kantaa. Lähimmistään kun huolehtii, on jo pitkällä. :) Kivaa viikkoa sinulle, nyt on viimeinkin talven tuntua ilmassa. :)

Rimma: Kyllä itku tuli tästä järkytyksestä. :(

Emilia kirjoitti...

Lähellä tapahtuvat asiat kyllä järkyttävät aina enemmän.. Täällähän nyt surraan neuvolatyöntekijän kuolemaa, vaikka ei se minua niin koskettanutkaan, niin monia läheisiä kylläkin :(

JenniH kirjoitti...

Emilia: sekin oli karmaiseva tapaus, jonka syitä emme saa koskaan tietää. :(