sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Wedding, part 3: maids of honor


Kaasot. Nuo jokaisen morsiamen henkireikä. Lähimmät ihmiset, joihin luotat ja jotka pitävät sinut järjissäsi. Ihmiset, jotka tuntevat sinut niin hyvin, että uskaltavat kertoa, mikä on järkevää ja mikä järjetöntä. He ohjaavat ja auttavat, kieltävät ja kannustavat. Minulla on maailman parhaimmat sellaiset! He estävät minua muuttumasta hirviömorsiameksi. He kuuntelevat minun pakokauhuiset paniikkipuheluni ja jakavat intoni mitä pienimmistä häihin liittyvistä asioista. Kuinka sellaisia ihmisiä voisi kyllin kiittää?

Välillä tuntuu, että joillakin morsiamilla on hämärtynyt käsitys siitä, mitä kaason tehtäviin kuuluu ja mitä ei. Kauhistelen hääblogeja kiertäessäni, mitä kaikkea kaasoilla teetetään, koska se on niin kätevää. Minun mielestäni kaasolle ei kuulu askarrella yksikseen 200 pompomia tai 400 paikkakorttia. Mielestäni kaasolle ei kuulu hääsuunnittelijan ja jokapaikanhöylän pesti. Kaaso on kallisarvoinen henkilö, joka on vapaaehtoisesti tarjoutunut auttamaan ja tukemaan sinua matkallasi suureen päivääsi. Ei sellaista henkilöä voi käyttää ilmaisena orjatyövoimana ja teetättää hänellä kaikkea mitä mieleen sattuu juolahtamaan.


Otan kiitollisena vastaan, mikäli kaasoni haluavat osallistua minun pilipaliaskarteluihini ja kiertää kanssani messuja ja hääkauppoja. Se on ystävyyttä. Se on rakkautta. Se on pyyteetöntä ja kaunista. En sitä heiltä vaadi, vaan he saavat osallistua mikäli tahtovat. Yhdessä tekien tästä tulee jotain vielä hienompaa ja ihanampaa.

Toivottavasti jokainen kaaso saa hääpäivän aamuna kokea olevansa juhlien kunniavieras, joka saa myös nauttia hienon matkan hedelmistä ja hääparin onnesta. Tästä matkasta kertyy toivottavasti yhteisiä muistoja, jotka lujittavat morsiamen ja kaasojen ystävyyttä entisestään.

 Maids of honor. Those most dear and near people, whom you trust and who keep you sane.  People, who know you so well that they dare to tell you when you are being reasonable or totally out of control. They guide and help you, forbid and encourage you. And I have the best ones in the whole wide world! Hopefully every bride remembers to cherise their maids of honor and be thankful that they have promised to help you along the way towars the big day. Let's not use them as slave labour force. That way we can get new memories to strengthen our friendship to last a lifetime.

Kaikki kuvat / All photos: Style Me Pretty

Ei kommentteja: