lauantai 2. maaliskuuta 2013

My metalouse


Jee, pitkästä aikaa neule ihan itselle! Marks & Kattensin Fame Trend -lanka oli marinoitunut kaapissa jo vuosikausia, samoin kasvivärjätty oranssi Lapin tuliainen. Molemmat tahtoivat huiviksi, mutten ikinä olisi uskonut, että ne haluaisivat samaan huiviin! Kun sitten eräänä nettisurffailupäivänä törmäsin Knittyssä Metalouse-huivin ohjeeseen, tajusin sen heti: tässä olisi täydellinen yhdistelmä!


Puikot heiluivat kiivaaseen tahtiin ja huivi valmistui muutamassa illassa. Se on ihana, mutkaton ja sopivan helppo malli, joka kuitenkin lankavalintojen ansiosta voi olla tosi näyttäväkin. Myös maanläheisissä sävyissä tämä olisi varmasti ihana. Valmis neule on pehmeä ja malli istuu hartioilla tosi hyvin, koska lisäyksiä tehdään reunoissa joka kierroksella. Kaulaan kieputettuna se on sopivan muhkea ja suojaa tuulelta. Tätä tullaan pitämään kaulassa tänä keväänä p a l j o n!


Malli/Pattern: Metalouse by Stephen West (Knitty Winter 2012)
Lanka/Yarn: Marks & Kattens Fame Trend, väri/color 653, menekki/yardage 67 g; Pientuotettu kasvivärjätty (sipuli & verihelttaseitikki) lanka Lapin tuliaisia / Hand-dyed yarn (onions and Cortinarius semisanguineus -mushroom), bought from Lapland, menekki/yardage 44 g
Puikot/Needles: 3,5 mm
Muutokset/Alterations: Neuloin loppuun yhden ylimääräisen kerran mallikertaa 1 / Did one extra repeat section 1 at the end
Fiilis/Feels like: Joko saa tehdä toisen? / Can I knit another?


Sorry, mostly in Finnish this time. But it's superb!

6 kommenttia:

Ninuska kirjoitti...

Oi, upeat värit!! Tuli mieleen aivan revontulet... tai sateenkaari. Eilen illalla meillä oli muutes hienot revontulet. Ensimmäiset, jotka näin tänä talvena ♥ I

Kirsikka kirjoitti...

Ihanat värit ja mukavan erilainen huivi noiden pystyraitojen ansiosta. Tai ainakaan minä en oo tuollaiseen aiemmin törmännyt.

Emilia kirjoitti...

vau mikä huivi! Aivan mahtavat värit, tuo kyllä sopii näihin kevättalven aurinkoisiin päiviin.

JenniH kirjoitti...

Ninuska: Revontulet ovat ihania! En muista, milloin viimeksi olen nähnyt niitä. Pitäisi joskus matkata talvella Lappiin niiden perässä. :)

Kirsikka: Eikös olekin mainio malli! Hienosti ajateltu laatikon ulkopuolelta. Ja tuollainen pieni kirjoneule teki huivista sopivan mielenkiintoista neulottavaa.

Emilia: Kiitos! Tämä on kyllä niin mieluinen, kannatti säästää langat johonkin superkivaan. :)

Serayna kirjoitti...

Mahtava, en olisi ikinä osannut yhdistää noita värejä mutta ne sopii älyttömän hyvin yhteen!

JenniH kirjoitti...

Serayna: kiitos! Aika muikeat värit, kenties jopa liian rohkeat, mutta passaavat tähän malliin kuin nenä päähän! :)